Hoe zorg je voor je ouders bij lange vakanties

May 1, 2018

 

Op vakantie met een zorgvraag, gezondheidsproblemen als je (lang) in het buitenland bent.

 

Op 1 mei, een dag met stralend weer,  verzamelde zich een veeltalig gezelschap in de OBA op het Javaplein voor het Alzheimer Theehuis.  Een delegatie van vier bezoekers uit Japan, waaronder een hoogleraar dementie die het concept van het Alzheimercafé in Japan wil introduceren, maakte dat naast het Turks en het Nederlands ook af en toe een toelichting in het Engels moest gebeuren.

Winston Mc Donald, sociaal geneeskundige en als gepensioneerde nog werkzaam bij de alarmcentrale, nam ons mee op reis.   Allereerst maakte hij duidelijk voor welke zorg men in het buitenland is verzekerd via de basisverzekering en waarvoor een reisverzekering nodig is. Deze laatste is vooral van belang als er een transport van de verzekerde noodzakelijk is, maar ook voor aanvullende zorg, die niet door de basisverzekering is gedekt.   Buiten Europa moet men tegenwoordig zowel de basis- als de reisverzekering op werelddekking zetten, maar Turkije geldt, net als de andere landen rondom de middellandse zee nog als Europa.

Esra, de schoondochter van de vorige spreker, vertelde als ervaringsdeskundige wat er kan gebeuren als je op reis gaat met een dementerende oma. 

Daarna vervolgde dhr. Mc Donald zijn verhaal met algemene reisadviezen.  Neem altijd informatie en telefoonnummers van behandelend artsen mee op reis en zorg voor voldoende medicijnen en een medisch paspoort, zodat reizen met medicijnen geen problemen oplevert.

 

Op  15 mei is al weer het laatste theehuis van dit seizoen met als thema:  Gezond vasten.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Alzheimer Theehuis Jan-Mei 2018

December 2, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

March 11, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square