Alzheimer Zomerconcert

Elk jaar wordt het seizoen van het Vitale Ouderenraad  feestelijk afgesloten met het Alzheimer Zomerconcert.

Het zomerconcert heeft de volgende doelen:

Verbinding - Het realiseren van verbinding op buurt en stadsniveau tussen ouderen maar ook tussen de uitvoerende welzijn-zorgorganisaties.

Ontmoeting - Ouderen uit de buurt wordt de gelegenheid geboden om elkaar te ontmoeten en daarmee nieuwe contacten te leggen.

Participatie - Ouderen doen mee aan de samenleving via - in dit specifieke geval - deelname aan het zomerconcert.

Door de ouderen in staat te stellen om live aanwezig te zijn bij het zomerconcert of het concert te volgen via Facebook, wordt hun gevoel van verbondenheid met en betrokkenheid bij de buurt en de bredere samenleving versterkt. Tevens wordt hierdoor hun gevoel van isolement en eenzaamheid enigszins verzacht en wordt hen een ontspannend en plezierig dagdeel aangeboden waarop ontmoeting en het leggen van (nieuwe) contacten mogelijk is.

Bekjik de aftermovie van het Alzheimer Zomerconcert 2020

Onze partners zijn: Alzheimer Nederland/afdeling Amsterdam en Gemeente Amsterdam. Wilt u samenwerken? Neem dan contact op via info@diversiteitsland.nl

Ouderen, mantelzorgers en mensen die te maken hebben met dementie hebben in 2020 veel live contacten moeten missen en daarmee ook de afleiding en ontspanning. Gezien de versoepeling van de beperkende maatregelen is het weer mogelijk om met in achtneming van de RIVM regels, elkaar live te ontmoeten en de zomerconcerten te organiseren.

inCollage_20200820_102310671.jpg